Leksehjelp 

To dager i uken gir våre medlemmer leksehjelp til barn på Skui skoles 5 til 7 trinn. Mange barn får liten eller ingen hjelp til å gjøre leksene hjemme og noen foretrekker å gjøre leksene på skolen før de går hjem for dagen. Vi bistår hovedsakelig i fagene norsk, matematikk og engelsk.

Audun Boysens Turvennprosjekt 

Turvennprosjektet som igjen oppstod. Rotarianeren, psykologen og friidrettsmannen Audun Boysen startet i 1997 et turvennprosjekt i Bærum. I 13 til 14 år har rotarianere fra Bærum- og Sandvika Rotaryklubber gått tur med brukere av Stabekkhuset. Aktiviteten ble etter hvert sterkt redusert, men etter flere møter med Bærum Kommune og Bjørnegård psykososiale senter gjenoppstod turvennaktiviteten i løpet av høsten 2012. Medlemmer fra Bærum Rotaryklubb går hver onsdag en to timers tur med 5-8 turvenner fra Bjørnegård psykososiale senter og har stor glede av det. Psykisk helse er fremdeles noe vi ikke så gjerne snakker om. Slik var det med kreft for 20 til 30 år siden. Psykiske lidelser er vanlige og Bærum kommune har sterke og godt organiserte ressurser for dem som trenger det. Audun Boysens turvennprosjekt har vært, og er et viktig bidrag i den videre utviklingen av aktivitetene for kommunens psykososiale klienter. Les mer om prosjektet her...

Yrkesveiledning og ungdomsprosjekter 

Mentorvirksomhet Bærum Rotary Klubb samarbeider gjerne med distriktets videregående skoler der flere av klubbens medlemmer har vært mentorer for elevenes ungdomsbedrifter. Ungdomsbedrift (UB) gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over. En ungdomsbedrift registreres i Brønnøysundregisteret via Ungt Entreprenørskap som en egen juridisk enhet.

Yrkesmesse

Bærum Rotary Klubb består av ressurspersoner med ulik yrkesbakgrunn, og vi ønsker å samarbeide med skoler og ungdomsmiljøer i vårt distrikt.

Vi har funnet Sandvika videregående skole som en interessant samarbeidspartner: http://no.wikipedia.org/wiki/Sandvika_videreg%C3%A5ende_skole

Sammen med Sandvika videregående skole arrangerer Bærum Rotary Klubb i år en yrkes- og utdanningsmesse . I dette prosjektet samarbeider vi med andre Rotary klubber i distriktet. Til denne messen kommer representanter fra alle statlige etater og andre relevante utdanningsinstitusjoner, og Rotary-medlemmene er informanter innenfor sine yrker.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Blommenholm båtforening
Adresse: Sandviksveien 120
Postnummer: 1322
Sted: Høvik
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 18:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...